empty
home   /   kunstenaars

Aat Harms

Aat Harms
Beeldend kunstenaar
Na het beëindigen van mijn werkzaam leven heb ik een oude passie opgepakt, ik ben gaan beeldhouwen en schilderen. Ik ben als ‘gezel’ gevormd door de ‘gildemeester-beeldhouwer’ Frans van der Ven en in minder mate door Marco Biagini in Florence. Als ‘gildemeester-schilder’ heeft Lilian Steenvoorden een prominente rol gespeeld bij mijn ontwikkeling. Ik houd van experimenteren met materialen, ben geboeid door het ambachtelijk aspect van het maken van kunst.

Mijn werkzaam leven werd gedomineerd door de studie die ik heb gevolgd: medische biologie. Dat is meteen dan ook de reden dat in mijn kunst de inspiratie vooral ontstaat in de natuur en de menselijke vormen. Het verwerken van zogenaamde ‘objects trouvés’, zowel van hout als van steen wordt gestimuleerd door de frequente wandelingen in de vrije natuur.

Experimenteren is ook een belangrijk onderdeel van mijn kunstenaarschap. Ik probeer van alles uit en kom daardoor met verrassende combinaties van materialen en technieken. Er zijn bijvoorbeeld mooie verfkleuren te maken uit steenslijpsel van serpentijn.

Ik werk graag in hout en steen, vooral albast. Daarnaast maak ik graag plastieken, die dan worden afgegoten in brons, tin, acrylic 1 of polyester.
Bij het tweedimensionale werk experimenteer ik graag met ondergronden. Als drager komen ook aluminium, marmer, leisteen en allerlei zaagafval van bouwmarkten in aanmerking. De gesso krijgt ook een aparte structuur als je er gezeefd steenmeel aan toevoegt. De zo geprepareerde ondergrond is ideaal voor het verwerken van (eigengemaakte) pastelkrijtjes.

Ik hoop in de komende tijd met mijn medeleden ervaringen en tips te kunnen uitwisselen, om daardoor op nog meer ideeën te komen.
Aat Harms
aat.harms@gmail.com
@AatHarms
www.beeldenvanaat.nl
 

Werk in beeld