empty
home   /   kunstenaars

Georgette van Aart

Volgende
georgette-van-aart-2023-06.jpg Een muzikale creatieveling ben ik. Als professioneel klarinettiste lang werkzaam geweest en nu in rustiger vaarwater.
 
In 2019 kwam ik in aanraking met het maken van ringen van oude munten, via een kennis in de VS.
Hij zei: daar moet je eens kijken dat is echt iets voor jou ;-)
 
Nou ik hoefde niet lang na te denken en schafte een serie gereedschappen aan en vol aan de bak.Het lijkt zo simpel, maar het blijkt toch niet zo simpel te zijn.
 
De finesses moet je krijgen door vele uren te ‘draaien’ om het gevoel helemaal in je vingers te krijgen.
Het is prachtig om een mooie munt helemaal gaaf te kunnen omzetten in een ring, met behoud zowel aan de binnenzijde als de buitenzijde van alle fijne details!
 
Het recyclen van munten, zoals dat mooi heet, heeft zoveel waarde!

Bedenk maar eens hoeveel mensen nog een rijksdaalder of zilveren tientje in de kast hebben liggen van moeder, oma etc. Hoe mooi is het als jij dan deze rijksdaalder aan je vinger kunt dragen en altijd die dierbare bij je te hebben.
 
 Uitbreiden van de collectie met hout, ook weer heel speciaal
 
Natuurlijk (zo zit ik in elkaar) is na een aantal jaren de behoefte ontstaan om nog specialere sieraden te gaan maken van munten, maar dan in combinatie met hout.

Dat resulteerde in een cursus houtdraaien en ook hier door vele uren oefenen de finesses ontwikkelen.
Kortom, binnenkort zul je ook deze combi van hout en munten gaan zien!
 
Ik vermaak mij iedere dag met deze creatieve hobbies en houd er ook van om samen met mijn man leuke dagjes uit te maken in de natuur, een terrasje met een speciaalbiertje en met de kinderen samen een korte vakantie maken.
 
Kom gerust eens kijken in mijn atelier

Je kunt mij vinden in ENS, in de Noordoost Polder, en als je wilt zien hoe ik dit alles maak ben je van harte welkom in mijn atelier.
Graag eerst een berichtje zodat we een geschikte tijd kunnen afspreken.

Werk in beeld