empty
home   /   kunstenaars

Ilse de Jong

Ilse2.jpg Bij de opleiding Vedic Art is mijn reis begonnen naar het vinden van mijn eigen creatieve expressie. Vedic Art is geen specifieke schilderstijl, maar een manier om je eigen persoonlijke expressie te vinden. Het fijne aan de opleiding is dat het niet om het resultaat gaat, maar om het proces waarin de kunstenaar in jou uitgenodigd wordt zich al schilderend te uiten. Dat geeft een gevoel van vrijheid en dat was voor mij de sleutel.

Ik schilder met acrylverf en verschillende soorten zand op een experimentele, onderzoekende en speelse manier. Zo ga ik op ontdekkingstocht en laat mij steeds opnieuw verrassen door wat er ontstaat. Het zand geeft een diepere gelaagdheid tijdens het schilderen en een aardse structuur als het is opgedroogd. Geïnspireerd raak ik door de natuur, de dieren, muziek en het maken van foto’s en collages. Tijdens het schilderen creëer ik ‘in de flow’, dan gaat het moeiteloos en vergeet ik de tijd en ruimte.
 
Een belangrijk onderdeel van Vedic Art zijn ‘de Zeventien Principes van Kunst en Leven’. Curt Kallman leerde de namen van de Principes in 1974 van meditatieleraar Maharishi Mahesh Yogi (1918-2008). De 17 principes richten zich op artistieke vrijheid, het creatieve proces en het menselijk leven. Bijzonder is dat je de principes nergens kan lezen, ze worden namelijk van hart tot hart mondeling doorgegeven. Ik gebruik de principes als het ware als een kompas tijdens het schilderen. Zo smelten kunst en het leven samen.
 
Instagram: www.instagram.com/sandflow_byilse/
Mail: ilsedejong31@gmail.com
website: https://sandflowart.com  

 

Werk in beeld