empty
home   /   kunstenaars

Jeanette Oord

Jeanette-Oord-kopie.jpg Glaskunst
Korte beschrijving van de kunstuiting:
In 2010 ben ik voor het eerst met glas in aanraking gekomen, zo is mijn passie voor glas ontstaan. We staan er nooit zo bij stil maar glas is alom aanwezig in ons dagelijks leven. Dat er zo’n verscheidenheid aan glaskunstvormen mogelijk zijn is wat me gegrepen heeft. Glas is fascinerend, glas speelt met licht, blijft altijd mooi, sterk maar tegelijkertijd kwetsbaar.
Nog steeds leer ik verschillende technieken om glas te vormen. Dat doe ik in mijn eigen atelier in Kampen maar ook bij de Vrije academie Vormgeving Glas te Nunspeet en Quintus het creatief centrum in Kampen.
 
Ik gebruik verschillende technieken waaronder Glas-in lood, Flamework, Glasfusing en Pate de Verre.
 
In het combineren van deze technieken, maar ook recycling van materialen en het gebruik van hout of metaal, ligt voor mij de uitdaging om een mooi object te maken.
 
Het liefst werk ik met bloemen of vormen door de natuur geïnspireerd. Dat is in mijn werk ook terug te zien. Zo werk ik met echte bloemen in- en op glas, maar ook zelf gemaakte glasbloemen. Ook werk ik met glaspoeders waarbij ik bloemen of blad in glas brand. Als tuinliefhebster gebruik ik veel materiaal uit eigen tuin.
 
Voor meer info en portfolio
www.verredejeanette.nl
https://www.instagram.com/verre_de_jeanette/
 
 

Werk in beeld