empty
home   /   kunstenaars

Marjan Wijnholds-Dost

pasfoto.jpg Schilderkunst
Voor Marjan Wijnholds-Dost uit Dronten is
tekenen en schilderen iets wat ze altijd graag deed maar sinds ik Schilderlessen heb gehad is schilderen een passie geworden.
 
Voor mij is schilderen totale ontspanning je gaat helemaal op in je schilderij. Als ik kijk naar de grootsheid van de natuur, of het een vlinder een vogel is of een mooi gevormde boom helemaal blij word ik daar van. Dat wil ik graag vastleggen op een schilderij zodat anderen er ook van kunnen genieten. Meestal schilder ik met olieverf op doek maar ik vind het ook leuk om verschillende technieken te gebruiken zoals pastelkrijt of inkt. Tegenwoordig werk ik geregeld met gemengde techniek.
 
 
Na een aantal jaren basis lessen te hebben gehad bij het CKV in Dronten ben ik via een open dag terecht gekomen bij de Vrije Academie in Nunspeet. Tot 2020 heb ik daar les gehad van een klassiek geschoolde leraar. Die vond het heel belangrijk dat alles klopte: anatomie, licht en schaduw, kleuren, daar heb ik veel van geleerd. Voor het certificaat dat ik aan de Vrije Academie haalde, heb ik me verdiept in de klassieke schilderkunst. 

Het certificaat heb ik behaald met een serie schilderijen van de Schepping.
Verbeeld in 7 grote schilderijen.   

De Schepping in de Rabozaal in het Noord-Veluws Museum Nunspeet.


Email: marjanwijnholdsdost@gmail.com&
Website:   www.marjansart.jimdofree.com
Facebook: Marjan Wijnholds-Dost/Marjans Art
Instagram: Marjan Wijnholds-Dost/marjans.art

 

Werk in beeld