empty
home   /   kunstenaars

Rene Lubbes

Rene Lubbes
Grafische kunst heeft mij altijd erg geïnteresseerd.
Misschien dat mijn opleiding tot cartograaf dit extra heeft gestimuleerd. Tekenen was en is mijn passie. Vanuit Zaandam verhuisd naar Lelystad en Dronten. Ik woon nu al geruime tijd in Dronten.

Een aantal jaren al, ga ik naar de Vrije Academie Nunspeet. Ik heb daar, u raad het al, de opleiding Grafische Technieken gevolgd. In deze periode heb ik etsen gemaakt. Na een jaar is het overgegaan in een ateliergroep waar ik nu nog steeds naar toe ga. In de ateliergroep heb ik veel drukwerken gemaakt en ben daar nog steeds mee bezig. Dit betreft boekdruk (hoogdruk) werken zowel in zwartwit als in kleur. De werken zijn soms maatschappelijk georiënteerd en op mijn manier vorm gegeven. Andere thema’s zijn, vrije expressie, natuur en vogels. Dit alles met materiaal wat mij voorhanden komt en geschikt is voor het afdrukken onder pers.

Het is voor mij dan ook een uitdaging om te experimenteren met verschillende materialen. Het interessante van deze manier van werken is dat het resultaat van de afdruk, op etspapier, onvoorspelbaar is. Dit maakt het werk ook zo bijzonder. Ook worden ze niet in serie gemaakt, dus is het werk ook uniek. Er is geen tweede van.

Maar ook maak ik pentekeningen en potloodtekeningen. Alle pentekeningen en potloodtekeningen zijn gemaakt vanaf foto’s uit vroegere tijden. Dit is een bewuste keuze omdat ik vind dat wat er is nog gezien kan worden en dus geen extra informatie geeft. Iedereen kan het nu zien en zijn eigen beeld daarvan vormen. Deze tekeningen zijn van mijn geboorteplaats, Zaandam, en van plaatsen in de omgeving van Dronten. Soms laat ik mij ook verleiden om de mens van vroeger vast te leggen. Ik houd van een vrije, speelse, manier van tekenen en vorm geven, wat ook terug te zien is in mijn werk.

Het is mooi om mijn creativiteit te benutten en u daarvan kennis te laten nemen. 

René Lubbes
De Morinel75
8251HT Dronten
GSM: +31 20628101
webasite: ArtFromRene
e-mail: ArtFromRene@hotmail.com
fb.: Art fromrene

Werk in beeld