empty
home   /   kunstenaars

Tini Muller

Tini-Muller.jpg Sieraadkunstenaar Emailleur
Tini Muller vindt het een uitdaging mooie en artistiek verantwoorde sieraden van edele metalen te maken. Ze ontwerpt alles zelf en alle sieraden zijn unica. Naast sieraden met of zonder edelstenen past ze emaille toe.
Emaille is fijngemalen (on)doorzichtig gekleurd glaspoeder waarmee heerlijk geëxperimenteerd kan worden. Emailleren is een eeuwenoude versieringstechniek die steeds verder is geëxperimenteerd en zich sinds de jaren 60 van de vorige eeuw heeft ontwikkeld tot een autonome kunstvorm. In de loop der jaren zijn er allerlei nieuwe technieken uitgevonden die het emailleren boeiend maken. 

Tini houdt zich bezig met:  Cloisonné – een voorstelling maken met draadjes in het emaille, en Ronde Bosse – bolle voorwerpen emailleren, Émail Peint – schilderemaille, Champlevé – emailleren op een verdiepte ondergrond verkregen door etsen, Basse Taille - emailleren op handgegraveerd reliëf in de onderlaag, Grisaille – een voorstelling maken met wit tot grijstinten op donkere ondergrond, Plique-à-jour – vensteremaille.
Verder: zeefdrukken met emaille en werken met industrieel emaille.  
Tini beheerst het allemaal en past het ook toe en niet alleen op sieraden. Ze maakt ook ruimtelijk werk en wandpanelen. Emaille is kunst van glas op metaal: goud, zilver, koper, staal en Tini kan het zelfs op titanium toepassen. Ook maakt ze sieraden van titanium, al dan niet geanodiseerd, dus van kleur voorzien. Met titanium werken is een extra uitdaging want het kan niet gesoldeerd worden, dus bedenkt ze andere verbindingen.  Voordeel is dat het dragen van titanium sieraden geen allergische reacties geeft. Tini vindt het jammer alle kennis voor zichzelf te houden dus geeft ze het graag aan geïnteresseerden door in de vorm van workshops en lessen in sieraden maken, emailleren, ciseleren en anodiseren, in haar eigen atelier in Dronten.

Website:    tinimuller.exto.nl
E-mail:       tini.muller@solcon.nl
Tel.nr.        0618237911

Werk in beeld