empty
home   /   kunstenaars

Tjerk Spriensma

Tjerk Spriensma
Een creatieve vrijbuiter ben ik. Naast mijn baan als IT architect ben ik in 2019 mijn rechter hersenhelft gaan trainen, getriggerd door een training vanuit mijn werk. Ik herinner mij goed het moment dat toen ik in 2019 op een tentoonstelling was waar ook schilderijen hingen, er  “iets” geactiveerd werd in mij.
 
Ik ben opgegroeid in de Zuidelijke IJsselmeer Polder. Universum, kwantumfysica/spiritualiteit, planeten en constellaties, maar ook IT (informatie technologie) boeien me. Ik ben gefascineerd door alle kleuren, diepte en alle levens-elementen. Elke keer komt hier iets onbewust van terug in mijn schilderijen.

Als kind tekende ik veel, maar heb er nooit iets mee gedaan, tot nu. Ik ben precies, kan tot in de details gaan, maar ook heel abstract werken. Ik probeer een gevoel in een schilderij te leggen, elke keer weer een andere. Ik laat graag kleuren in elkaar overlopen en het spel van donker en licht goed tot zijn recht te laten komen.

Als autodidact leerde ik schilderen met olieverf via een online training en ontwikkelde ik mijn stijl. Ik werk nu alleen nog met bepaalde Acrylverf, en werk mijn schilderijen altijd af met een beschermlaag. Ik hou van veel kleur en van geometrische structuren in mijn schilderijen. Ik heb vaak een globaal idee, maar het wordt altijd anders dan vooraf gedacht. Ik kan eventueel in opdracht iets maken, zonder tijdsdruk en deadlines.

Abstracte kunst raakt mijn hart, maar ik maak ook landschappen en dierenschilderijen. Ik vindt het  erg leuk om 2 of 3-luiken te maken. Vanaf 2021 is mijn webshop geopend. Meer dan 30 andere werken zijn te vinden op mijn website. Kijk eens om een idee te krijgen van originele schilderijen of reproducties.

“Elke dag genieten van iets moois aan de muur”

Met warme groet, Tjerk Spriensma

Ik ben bereikbaar via Whatapp op 06-33682181 of e-mail op paintings@tjs-art.com
 
 

Werk in beeld