empty
home   /   kunstenaars

Wiebe Cool

Wiebe Cool
Beeldhouwer
Jaren geleden heb ik mijzelf het beeldhouwen aangeleerd, in een vakantie, midden tussen de fascinerende stenen van Bretagne. Naast megalithische, Griekse en Keltische kunst vind ik ook veel inspiratie in oude kathedralen en middeleeuwse beelden.
Overal vandaan neem ik stenen mee terug uit de streken die ik bezoek en dan leg ik er thuis de opgedane impressies in vast.
Ook meer eigentijdse meesters zoals Rodin, Barbara Hebworth of Henry  Moore vind ik ongelooflijk mooi en inspirerend. In musea kijk ik vooral naar de beeldende kunst en loop ik er het liefst een paar keer omheen, op zoek naar de schoonheid in het stuk steen of hout.

Mijn voorkeur gaat de laatste tijd uit naar het werken in steen, maar ook met hout- en bronswerk heb ik in het verleden veel gewerkt. Abstract of figuratief, ik doe beide graag. In de loop der jaren heb ik een voorliefde ontwikkeld voor impressionistische portretten.
Als docent kunst aan Warmonderhof in Dronten was het mijn inzet om studenten die de biologisch- dynamische opleiding tot boer volgden, de kunstenaar in zichzelf te laten ontdekken. Dit heb ik met veel plezier jarenlang gedaan. Als je kunst maakt in steen, hout, ijzer of klei ben je bezig met het omvormen van een stukje aarde in een door de kunstenaar geschapen beeld, wat gezien kan worden als voedsel voor de geest. Een boer bewerkt ook de aarde en vormt die om tot voedsel voor het lichaam. Ik ben van mening dat de mensheid beide vormen van voedsel nodig heeft om in evenwicht te blijven.

Nu ik met pensioen ben, werk in graag in opdracht aan b.v. een portretimpressie in marmer of zandsteen, als reliëf of als buste. En ik maak veel meer in steen. Maar ik kan ook in overleg werken in hout, abstract of realistisch. Of een passend cadeau maken voor iemand die een mijlpaal heeft bereikt die door anderen zeer gewaardeerd wordt, bijvoorbeeld een jubilaris of iemand die van een bedrijf afscheid neemt.

Nadere kennismaking om te overleggen over een opdracht gaat via mijn emailadres wiebe@wiebecool.nl graag nodig ik dan mensen uit om langs te komen in Dronten om een en ander aan de Venkel 25 te bespreken. Bellen kan ook 0628979316

Website: www.wiebecool.nl
Insta wiebecoolbeeldhouwer

Werk in beeld