empty
home   /   kunstenaars

Alice Valk

Alice Valk   Foto ©Klaas Eissens
“In de ban van de Virus Tulp”
 
De tulp is elke dag anders en elke dag mooi.
Fascinerend vind Alice Valk het groei en bloei proces van de tulp, vanaf dat het eerste groene puntje boven de grond komt tot dat de knop op kleur komt en gaat bloeien  waarmee de tulp voor de kleurrijke landschappen in Flevoland zorgt.
Ook op de vaas vind Alice het prachtig dat de tulp elke dag anders is. Ze groeien door en in de bloei gaan ze dansen op de vaas. Bij het uitbloeien worden kleur en vorm belangrijk en daarmee ook een mooie fase om vast te leggen. De uit(ge)bloeide tulp vind ze echt nog prachtig.
 
Nadat ze eerst de Vakopleiding bloemschikken heeft afgerond kwam tijdens het laatste deel van de Vakopleiding fotografie haar passie voor de tulp en de fotografie mooi samen.
Na een periode van ruim 25 jaar werkzaam geweest te zijn op asielzoekerscentra in de preventieve zorg heeft ze zich volledig toegelegd op het fotograferen van de tulp. Ze doet dit op verschillende manieren met verschillende technieken waarbij de tulp in verschillende stadia van groei, bloei en uitbloei is.
 
Haar liefde voor de tulp is ontstaan toen ze met haar partner ging samenwonen op zijn bloemenbollenbedrijf. Midden in de tulpenweelde, daar werd en wordt ze zo blij van.
 
Een speciale liefde is ontstaan voor de virus tulp. Een zieke tulp met vlammen in de bloemblaadjes.
Voor het project “In de ban van de Tulp” zijn de Rembrandtulp, de vroegste tulpen die virustulpen bleken te zijn, en de Delfts blauwe tulpenvaas een inspiratiebron geweest.
Daarna komen in verschillende series de virustulp en het Delfts blauw terug. Als bloeiende bloemportret of in uitbloeiende sobere staat in stillevens. Of juist op abstracte wijze waarbij je nog nauwelijks kunt zien dat het om een tulp gaat. Kleur, lijnen en structuur wordt dan belangrijk.
Elke tulp vertelt zijn eigen verhaal. Kijk, verwonder en sta stil bij het beeld.  Wat raakt jou?
Ik werk graag in series, thema’s.
In Galerie Dronten worden kunstwerken uit deze verschillende series geëxposeerd.
 
 
 
Tulpengroet,
Alice Valk
www.alicevalk.nl
alice@alicevalk.nl
FB Alice Valk Tulpfotografie
LinkedInn Alice Valk
06-23310592
 

Werk in beeld