empty
home   /   kunstenaars

Fons Uytdehaag

Fons-Uytdehaag.jpg Glaskunst
 
Fons Uytdehaag (Roosendaal 1946) ziet glaskunst als een medium om ideeën en ervaringen te onderzoeken, grenzen te verleggen, en een dialoog met zich zelf en anderen aan te gaan. Fons is een autodidact. Hij is met glaskunst begonnen in 2012, na afronding van een loopbaan als viroloog. De keuze voor glas als medium voor expressie was een toevallige. Na een cursus glasfusie bij Sascha Hacska, een workshop kiln casting bij Effie Halkidis en workshops glasblazen bij meester glasblazer Gert Bullée in Amsterdam en Leerdam was hij gelijk verslaafd.

De scheppende kracht van de natuur is een oneindige bron van inspiratie voor Fons. De schoonheid van wat hij ziet en de emoties die hij daarbij ervaart probeert hij tot uitdrukking te brengen in unieke geblazen glasobjecten.

Door gebruik te maken van metalen tijdens het blaasproces probeert hij de beweging van het hete glas te sturen. Voortdurend doet hij onderzoek naar de interactie van verschillende metalen met heet glas en is telkens weer verbaasd wat hij ermee kan uitdrukken. De metalen in zijn objecten zijn dan ook niet louter vormgevend element: zij zijn gelijkwaardige partners van het glas en even belangrijk voor het uiteindelijke esthetische resultaat.
 
Email: fonsuytdehaag@gmail.com
Instagram: fonsuytdehaag
Website:  www.wowglass.nl  
 
 
 

Werk in beeld