empty
home   /   kunstenaars

Maarten Tuijl

Foto-Maarten-Tuijl.jpg Bismutkunstenaar
In Azië leerde ik de verscheidenheid aan kleuren en vormen van bismut kennen. Jaren later zag ik dat een Japanner erin geslaagd was om grote kristallen van een kilo te groeien. Toen ben ik gaan experimenteren om bismut als medium te doorgronden. Anderhalf jaar en véél doorzettingsvermogen, innovatie en geduld later is het mij gelukt om de perfecte balans tussen verwarming en afkoeling van bismut voor mijn zelfgebouwde opstelling en zelfontwikkelde technieken te vinden. Nu kan ik grote en indrukwekkende werken van bismut creëren.

Bismut geeft geen ruimte voor fouten omdat de omstandigheden voor het creëren van werken erg moeilijk te hanteren zijn. Een kleine temperatuurschommeling of een afwijkende timing zorgt voor een mislukking. De spanning is dan ook groot wanneer ik na een halve werkdag weet of ik alle stappen juist heb doorlopen en of het beoogde resultaat is gehaald. Zo niet, dan mag ik opnieuw beginnen.

Juist deze complexiteit, uitdaging en spanning maakt het voor mij fascinerend en voldoenend om met bismut te werken. Het resultaat, àls het werkproces lukt, bevat voor mij adembenemende, unieke en reflectieve gladde of complexe structuren met een grote verscheidenheid aan levendige kleuren.

Nu ga ik proberen om ook andere kunstliefhebbers met dit bijzondere medium te fascineren.    
 
Langskomen mag en heeft ook de voorkeur omdat je de creaties, door hun complexe structuren en reflectieve oppervlakten, het beste fysiek kunt aanschouwen.
 
Hondsdraf 19
8255 KC Swifterbant
Megabismut
https://www.megabismut.nl/
info@megabismut.nl
https://www.facebook.com/Megabismut
 

Werk in beeld