empty
home   /   kunstenaars

Rob Siewe

robsiewe.jpg
Autodidact kunstschilder, geboren in Hilversum en sinds 1987 woonachtig in Dronten.
Opleiding SGV (School voor de Grafische Vakken) Utrecht en werkzaam bij Promotie Advies Reclamebureau en Uitgeverij.
 
Mede door Covid-19 heb ik het roer radicaal om moeten gooien, de wereld werd op pauze gezet. 
Dat betekende voor mij minder reclamewerk, maar vooral meer tijd!
Sinds 2020 heb ik de penselen meer opgepakt dan in al die jaren er voor. Momenteel ben ik dagelijks in mijn atelier in de tuin, waar ik in alle rust kan werken luisterend naar mijn muziek of fluitende vogels in de lommerrijke tuin.
Het winnen van de 2021 Kunstwedstrijd De Meerpaal in Dronten gaf de doorslag hier werk van te maken!
 
Tijdens de wandelingen en fietstochten in de ‘Covid-19 Lockdown-tijd’ hebben we de bossen, de velden, de weilanden, de meren en de heide te voet en per fiets weer ontdekt als plaatsen waar we weer tot onszelf konden komen.
De ultieme tegenhanger van het open veld – de natuur — is de huiskamer; thuis, vertrouwd en veilig. Het is de wereld teruggebracht tot het dagelijkse, familie, foto’s, voorwerpen en waar we het liefste zijn en wat we het liefste doen… De woonkamer wordt de vluchtheuvel van het ‘spitsuur’ in het immer versnellende leven. 
 
Ik noem mijn panorama landschappen ‘polderama’s’ door de enorme ruimte die ze bezitten. Weilanden, bomen en rietkragen, bruggen en hekken, sloten en meren en lucht, heel veel lucht. Verder ontdoe ik ze ook van al het overbodige wat me afleidt van rust. Maar voeg er wel graag een romantische molen of ouderwetse hooiberg aan toe”. 
Maak een plaatsje vrij aan de muur en hang er een ROB’s schilderij op dat je de rust geeft waar je naar verlangt. 

ROB - Rob Siewe
Kamille 7 - Dronten
Tel.: 06-22 99 38 14
www.robsiewe.nl  
 

Werk in beeld